Studie nového webu bankovnictví (aplikace přibude do konce měsíce)

George Česká spořitelna: přihlášení na účet georgecsas.cz vs servis24.cz

Servis24 / Česká spořitelna George / George Go

Naše oblíbená Česká spořitelna nyní všude propaguje svoje nové osobní internetové bankovnictví budoucnosti - George. George přináší lepší vyhledávání, mobilní aplikaci, nonstop poradenství, vyšší úroveň zabezpečení a samozřejmě i lepší a pohodlnější online přihlašování na Váš účet.

Hledáte návod na přihlášení na nové internetové bankovnictví? Pokračujte kliknutím na obrázek níže.

george
george přihlášení najdete na: george.csas.cz

Na stránce https://bezpecnost.csas.cz/ se můžete podívat na novou krásnou přihlašovací stránku internetového bankovnictví. Bohužel Česká spořitelna zapomněla na svoje dosavadní stránky servis24.cz a jeho design nechala bez povšimnutí. Je to škoda, protože internebanking servis 24 dodnes používá většina klientů banky a bude je používat minimálně do konce tohoto roku. Úprava do podobného přijemného vzhledu by dobrému koderovi nezabrala ani den a pěknější vizuál by se určitě vyplatil. Níže se můžete podívat na naši vizualizaci toho jak by vypadalo přihlášení na osobní účet servis24.cz v designu George. Změna by to byla obrovská.

ceska sporitelna george

Česká spořitelna

Česká spořitelna je největší bankou v České republice. Má více než 4.7 milionu klientů.

Servis 24

Servis24.cz je internetové bankovnictví České spořitelny. Do konce tohoto roku jej ještě můžete používat, pak ale ČS převede všechny klienty pod nové internetové bankovnictví George. Doporučujeme už se na přechod pomalu začít připravovat. Vzhled je totiž o dost jiný než aktuální bankovnictví. Je samozřejmě pěknější a má lepší UX (uživatelská přívětivost) ale pokud už jste na něco zvyklí, tak je změna vždycky k horšímu, ale garantujeme vám že si na nové bankovnictví zvyknete rychle. Nevím jak to bude vymyšleno po ukončení servisu24, ale řekl bych že po ukončení provozu servis24.cz bude uživatel jednoduše přesměrován na nový web george (george.csas.cz).

Česká spořitelna George

Co to ten George tedy je? Je to nové chytré internetové bankovnictví České spořitelny. Co to znamená? Bankovnictví servis24 už bylo zastaralé, zkuste si schválně vyhledat nějakou svoji starší platbu. George je krok kupředu. Jak designově, tak funkčně. A hlavně nemusíte se bát, že příjdete o nějaké své uložené kontakty, nebo platební historii. Všechny data se automaticky převedou do George. Velký plus dávám Spořitelně za to, že přihlašovací údaje jsou stejné jako do servis 24. Novinkou bude aplikace George Go, kterou si již můžete stáhnout do svého mobilního telefonu a díky které můžete mít svůj účet pod kontrolou odkudkoliv a kdekoliv. Chválím také za to, že George Go dokáže uchovat například váš otisk prstu (pokud váš telefon tuto funkci má) takže nemusíte nudně zadávat Vašeho dlouhá bezpečností hesla, takže vstup na Váš účet bude zase o něco snadnější. Ještě je důležité dodat, že zatím na Georgovi fungují jen osobní účty, podnikatelské účty se budou převádět až někdy ke konci roku.

Co si myslím, že je špatně je to, že česká spořitelna pořádně nepropaguje internetovou adresu george.cz. Servis24.cz už každý zná a po zadání této adresy se nedostanete nikam jinam než na přihlašovací obrazovku pro vstup na Váš bankovní účet, ale co se stane, když napíšete george.cz (adresu kterou nikdo nezná?) Neobjeví se přihlašovací stránka, ale informační stránka o novém bankovnictví. Problém je v tom, že nejdůležitější button (akční button, který ale vůbec není akční) na výběr bankovnictví nejde na webu vidět a ztrácí se. Navíc není pořádně akční. Mělo by tam být napsáno například Vstup do internetového bankovnictví nebo přihlášení. A mělo by být zelené nebo červené. Modrá prostě není vidět. Druhý akční prvek je už lepší, je červený a je v něm napsáno Přihlásit se do George, tohle je super, ale! Je na růžovém podkladu.. Níže přikládám opět pidi změnu designu, která ale usnadní orientaci o 100%.

Aktuální náhled webu george.cz

george

Úprava designu bankovnictví

george zmena

Nechápu proč na novém webu není jasně označeno u akčního buttonu o co se jedná. Nevím proč místo slova internetové nenapsat přihlášení. Že by to člověku nedošlo, že se přihlašuje do internetového bankovnictví? A koho napadne dát do růžového pozadí červený button? George asi není pro starší lidi. Jasně, ta šedá se tam taky moc nehodí, ale účel splní stoprocentně lépe než ta růžová.

Informace o novém internetovém bankovnictví naleznete zde.

George Go

George Go je nová aplikace České spořitelny pro internetbanking do Vašeho telefonu. Stáhnou ji mohou uživatelé jak Andoridu tak iOS (Apple) Zatím nemá aplikace moc dobré hodnocení a spořitelna v komentářích slibuje brzkou změnu a opravu chyb.Chválím zejmena komunikaci v komentářích na stránkách aplikací i když jsou to většinou komentáře typu: přidáme v další aktualizaci a stále aplikaci vyvíjíme vydržte. Nevím proč někdo vypouští do světa aplikaci, která nemá všechny funkce, které člověk našel ve staré aplikaci. Proč tedy přecházet na novou aplikaci když to neumí? Nemohli ve spočitelně s vydáním aplikace ještě chvíli počkat? Hodnocení aplikace George Go na google play je 3,5 hvězd a hodnotilo ji skoro 3500 lidí a itunes je to hodnocení 4,1, ale zatím jen od 700 lidí.

Recenzi aplikaci si můžete přečíst třeba zde

Často hledáte také: george internet banka přihlásit, george csas, george.csas.cz, česká spořitelna servis 24 vstup na účet george, georg, boy george, götz george, jason george, henry george, francis george, david lloyd george, christopher george, č.spořitelna george česká spořitelna era george čs spořitelna přihlášení česká spořitelna george.csas.cz george česká spořitelna přihlášení česká spořitelna george internetbanking

George

George